HTML Valid een must voor website optimalisatie?

- Wordt nette code beloond door Google? -

Hoger in de zoekmachines door HTML Valid te zijn?

Heeft het wel of niet HTML valide zijn invloed op de positie in de zoekmachines? Google Webmaster Chat is een online chat met werknemers van de zoekmachine Google waarbij website bouwers en ontwikkelaars vragen kunnen stellen. Een van de vragen ging over de invloed van HTML Valide zijn ten aanzien van website optimalisatie.

HTML Valid

Een website is HTML valide als ze geschreven is met in achtneming van de richtlijnen van het W3C. Sommige SEO deskundige zien het HTML valide zijn als een factor die van invloed is op de positie van een website in de zoekmachines en als zodanig zou een HTML valide website onderdeel van website optimalisatie moeten zijn. Google gaf echter in een van haar laatste chat sessies aan dat het wel of niet HTML valide zijn van een website geen invloed heeft op zoekmachine posities. Volgens Google voldoen 95% van alle websites op het internet niet aan de richtlijnen van het W3C en geeft dit getal op als voornaamste reden dat dit geen factor van belang is. Er valt overigens volgens Google wel voor te pleiten de richtlijnen van het W3C in acht te houden daar dit het aantal fouten in websites tot een minimum kan beperken en de gebruikerservaring ten goede komt.

Conclusie

Google moedigt de bouw van HTML valide sites aan, het heeft echter geen invloed op de positie in de zoekmachine en als zodanig geen onderdeel van website optimalisatie.

Uw website optimaliseren?

neem vandaag nog contact op