Website optimalisatie advies

- zelf doen of uitbesteden -

Zelf uw website optimaliseren

Deze pagina is bedoeld voor hen, die hun eigen website optimalisatie willen uitvoeren. Aan de hand van onderstaande leidraad en website optimalisatie advies kunt u aan het werk gaan.

Website optimalisatie in vogelvlucht

Definieer het doel van de website
Voordat u begint met website optimaliseren moet u eerst definiëren wat het doel is. Vaak is het doel meer verkopen of meer leads (Mensen die interesse hebben in uw producten of diensten) genereren.
Zoekwoorden analyse
Wat zijn de zoekopdrachten, die het beste bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstelling(en). Kijk op de pagina met de juiste zoekwoorden hoog in de zoekmachines voor meer informatie.
Iedere pagina zijn eigen zoekwoorden
Maak niet de denkfout met een pagina alle zoekwoorden te kunnen optimaliseren. Probeer voor ieder zoekwoord of set zoekwoorden een eigen unieke pagina te maken.
Optimaliseer de content (inhoud) van uw site, als uw gevonden wilt worden met website optimalisatie advies dan moeten deze zoekwoorden wel in de inhoud voorkomen.
Verwerk de gevonden zoekwoorden in de inhoud van uw website. Probeer zoveel mogelijk unieke content op de site op te nemen en niet allerlei kopieerwerk van anderen. Unieke inhoud levert veel betere resultaten. Een belangrijk punt is dat zoekmachines er naar streven zoekresultaten te tonen die het meest relevant zijn bij een bepaalde zoekopdracht. Aan de hand van complexe programma's is de zoekmachine instaat om bij een bepaalde zoekterm een bepaald verwachtingspatroon van de zoeker te voorspellen en zal haar resultaten er op afstellen. Bijvoorbeeld: iemand zoekt op autokosten. Een zoekmachine zal dan niet alleen kijken of autokosten in een site voorkomt, ook termen als autobelasting, benzineprijzen en wegenbelasting zijn voor de zoekmachine relevant. Waarom? De zoekmachines kunnen, uit zoekopdrachten uit het verleden afleiden, dat iemand die op autokosten zoekt ook geïnteresseerd is in de overige genoemde zoektermen.
Voldoe aan de technische voorwaarden
Een zoektocht op het internet naar website optimalisatie advies zal vaak een lijstje met allerlei nogal technisch klinkende termen hebben opgeleverd; zoals bijvoorbeeld metatags, robots.txt files en dergelijke. Dit soort zaken is weliswaar van belang, maar is vooral een randvoorwaarde om hoog in de zoekmachine resultaten te komen. Waar het werkelijk omgaat is hierboven genoemd. Daarmee kunt u zich onderscheiden van de concurrentie. De meer technische zaken kan iedereen leren en is meer een voorwaarde dan een middel voor hoge posities in zoekmachines. Hier vindt u de technische zoekmachine optimalisatie lijst.

Uw website optimaliseren?

neem vandaag nog contact op