Het belang van website optimaliseren

- website optimaliseren voor topposities in Google -

Website optimaliseren, zoekmachine verkeer, hoog in zoekmachine

Met uw website hoog in de zoekmachines staan is een voorwaarde voor succes. De reden dat er op het internet veel gezocht wordt op termen als:

  • zoekmachine positionering,
  • toppositie zoekmachines,
  • hoog in de zoekmachines,
  • meer bezoekers,
  • zoekmachine optimalisatie,
  • website optimaliseren,
  • positie zoekmachine

is dat een hoge positie in de zoekmachines betekent: meer verkopen, meer leads en meer prospects. Meer dan 90% van alle bezoekers op uw website is daar via zoekmachines terecht gekomen. Een toppositie in de zoekmachines is dus van groot belang. Uw website optimaliseren is de manier.

Website optimaliseren voor welke zoekwoorden

De opsomming hierboven van zoekwoorden als zoekmachine positionering, toppositie zoekmachines etc. is geen toeval. Dit zijn de zoekwoorden waarmee jdswebsiteoptimalisatie.nl hoog in de zoekmachines wil staan. Het is bijzonder belangrijk de website te optimaliseren voor de juiste zoektermen. Het vinden en optimaliseren van de juiste zoektermen zorgt voor de juiste bezoekers op uw website. Zie ook hoog in zoekmachine met de juiste zoekwoorden.

Hoog in zoekmachines; hoe?

Als de juiste zoekwoorden gevonden zijn blijft de vraag hoe men zijn website(s) hoog in de zoekmachines kan krijgen. Zoekmachines proberen zo goed mogelijk te begrijpen waar een website over gaat. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat een zoekmachine uw website goed kan lezen. Een goede website-opbouw en -navigatie zijn een eerste vereiste. Voor een toppositie in de zoekmachines moet de inhoud van een website geoptimaliseerd zijn.

Website optimaliseren; zelf doen of uitbesteden?

Met behulp van deze site en een beetje zoeken op het internet naar termen als "zoekmachine optimalisatie", "zoekmachine optimalisatie tips", of "zoekmachine optimalisatie handleiding" hebt u genoeg informatie om aan de slag te gaan met het optimaliseren van uw website. Indien u het gehele of gedeeltelijke optimaliseren van uw website wilt uitbesteden, houden wij ons van harte aanbevolen.

Hoog in zoekmachine hoe snel?

De "million Dollar Question": hoe snel kom ik in de top 10 van Google?. Helaas, is hierop geen eenduidig antwoord mogelijk. De snelheid waarmee het optimaliseren van een website voor betere posities in de zoekmachines zorgt is afhankelijk van een groot aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

De aard van de zoekwoorden
De hoeveelheid resultaten die men bij een bepaald zoekwoord in een zoekmachine krijgt is van invloed op de snelheid waarmee u voor die specifieke zoekterm kunt stijgen in de zoekresultaten. Zo levert bij Google het zoeken naar de term "website" 2,2 miljard treffers op. De term "website optimalisatie" een goede 190 duizend en is de term "website optimalisatie advies" nog altijd goed voor 44 duizend treffers. Met lange zoekwoorden zal men sneller resultaat boeken met als bonus een uiterst gericht bezoek op de website.
Leeftijd van de website
Hoe ouder een website is hoe meer autoriteit er aan die site gegeven wordt. Alhoewel niet officieel bekend, gaat de SEO gemeenschap ervan uit dat zoekmachines kijken naar de datum waarop een website voor het eerst geïndexeerd is om te bepalen hoelang deze al op het internet actief is.
Concurrentie
Als u het geluk heeft in een marktsegment te bewegen waarin de concurrentie weinig aan zoekmachine optimalisatie heeft gedaan kunt u bijzonder snel een toppositie in de zoekresultaten innemen. Is dit niet het geval dan zullen de effecten van de website optimalisatie langer op zich laten wachten.
Externe links verwijzend naar de website
Alhoewel u hier ten dele zelf iets aan kunt doen bent u toch afhankelijk van de mogelijkheden voor het plaatsen van externe links naar de website. Nu zult u denken hoe meer hoe beter en op zichzelf klopt dit, echter het is van belang, indien er nog niet genoeg links naar uw site verwijzen dit niet te vlug uit te bouwen, d.w.z. niet teveel tegelijk. Zoekmachines moeten niet het gevoel krijgen dat u met een grootscheepse linkcampagne bent gestart, want dit werkt averechts.
Hosting uptime
De websites, die een zoekmachine haar gebruikers voorschotelt, moeten natuurlijk wel altijd beschikbaar zijn. Een site, die gehost wordt bij een provider die regelmatig offline is, zal niet snel een goede klassering in de zoekresultaten krijgen.
Domein extensie
Met een .de extensie zal men in Nederland niet gemakkelijk een goede zoekmachine positie innemen. Het beste is een extensie te nemen, die overeenkomt met het geografische gebied welke men met de site wilt bereiken. Dus voor Nederland een .nl domein, voor Duitsland een .de domein. Uitzondering hierop is het .com domein wat, indien u in de broncode van uw webpagina de taal aangeeft, altijd goed is.

Het is van geval tot geval bijzonder verschillend hoe snel website optimaliseren tot resultaat leidt. Het staat vast dat zoekmachine optimalisatie in de meeste gevallen enig geduld behoeft.

jds en website optimaliseren

U heeft ons niet alleen gevonden maar hopelijk ook gevonden wat u zocht: iemand, die uw website kan optimaliseren. U kunt bij ons terecht voor:

Uw website optimaliseren?

neem vandaag nog contact op